Actualitat Notícies

Els defensors del consumidor de la UE denuncien a *TikTok a Brussel·les
Els defensors del consumidor de la UE denuncien a *TikTok a Brussel·les

Aqueixa demanda, que han presentat fins a 15 organitzacions de defensa del consumidor en altres tants països de la Unió Europea i que ha coordinat l'organització continental a Brussel·les, demana "iniciar una investigació sobre les polítiques i pràctiques de la xarxa social, per a garantir que compleixen els drets dels consumidors". Creuen que és necessari que TikTok "informe sobre el seu model de negoci i sobre com processen les dades dels seus usuaris".

Apunten des d'aquestes associacions als termes de servei de l'aplicació, que sota el seu punt de vista són "poc clars, ambigus i afavoreixen a TikTok en detriment dels seus usuaris".

Entre els punts més rellevants estan les pràctiques que afecten directament les monedes virtuals que qualsevol pot comprar per a després regalar-li-les als seus creadors de contingut favorits. Aquestes divises virtuals valen diners reals, però estan subjectes al capritx de la companyia.

Assenyalen que TikTok "es reserva el dret de modificar la taxa de canvi entre les monedes i aqueixos regals, potencialment inclinant la balança al seu favor. Hi ha pràctiques enganyoses". Creuen, a més, que la xarxa social, "hauria de deixar de mantindre en l'ombra les conseqüències financeres de comprar regals", sobretot tenint en compte que "els xiquets i els adolescents són una part important de l'audiència de *TikTok".

A Espanya, la denúncia l'ha presentada l'Associació d'Usuaris Financers (Asufin) i s'ha enviat al ministre de Consum, Alberto Garzón, i les màximes directives de la CNMC, Cani Fernández, i de l'Associació Espanyola de Protecció de Dades, Mar España.

Posen el focus especialment en els usuaris menors d'edat, una franja en la qual TikTok triomfa especialment. "És molt fàcil per als menors d'edat registrar-se en la plataforma, ja que el seu procés de verificació és molt lax". Assenyalen que la companyia "no protegeix els xiquets i els adolescents de la publicitat encoberta i dels continguts potencialment nocius".

TikTok ha explicat que "mantindre la seguretat de la nostra comunitat, especialment dels usuaris més joves, i complir amb les lleis dels països en els quals operem és una responsabilitat que ens prenem molt de debò. Cada dia ens esforcem per protegir la nostra comunitat".

"Hem elaborat un resum de les nostres polítiques de privacitat dins de l'aplicació, amb un vocabulari i una redacció que facilite als joves la comprensió del nostre enfocament de la privacitat", s'han defensat.

TikTok és una de les xarxes socials que més polèmiques protagonitzen, i això és a dir molt tenint en compte tot el que envolta a aquestes plataformes. L'expresident dels EUA Donald Trump va arribar a prohibir el seu ús per "amenaçar la seguretat nacional, la política exterior i l'economia dels Estats Units" en considerar que era una eina del Partit Comunista Xinés per a recopilar gran quantitat de dades dels usuaris del país.

La xarxa social, que té 1.100 milions d'usuaris actius a tot el món, va haver de refugiar-se sota el paraigua de Oracle per a poder continuar amb la seua activitat als Estats Units.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías