Actualitat Notícies

Així serà la cistella de la compra: online i de proximitat
Així serà la cistella de la compra: online i de proximitat

La distància social i la quarantena han provocat que també la nostra cistella de la compra es modifiqui notablement en els últims mesos i pot ser que per sempre.

La digitalització ha estat una de les claus quant a consum es refereix i, si bé hi ha hagut sectors -com el del turisme- que, durant el confinament, han vist com els seus números es reduïen dràsticament, uns altres com el de l'alimentació han protagonitzat un increment en la seva demanda sense precedents.

Segons *Kantar, empresa especialista en estudis de mercats, el sector del gran consum ha registrat un increment en les seves vendes del 26% des del moment en què es va decretar el estat d'alarma.

Però, què hem triat a més a l'hora d'omplir la nostra nevera? Perquè a part d'analitzar si hem comprat més aliments frescos, begudes o dolços, la qual cosa assenyala *Kantar és una tendència que, a més, ha vingut, segons molts, per a quedar-se: la compra de proximitat o de productes locals.

Així mateix, segons aquest informe, un 33% dels consumidors afirma que, a partir d'ara, la seva cistella de la compra s'omplirà més de productes de marques socialment responsables.

Digitalització i compra *multicanal

Es tracta d'un escenari en el qual la innovació ha estat i continuarà sent clau. I és que segons l'Observatori d'Innovació en Gran Consum (*OIGC) que impulsa el *Institut Cerdà, la situació ha accelerat tendències com la digitalització del sector i la compra *multicanal.

Així, durant l'estat d'alarma, els principals motors d'innovació en la cadena de gran consum, s'han focalitzat en tot el referent a la digitalització, la sostenibilitat, el compromís social i el que s'ha anomenat intel·ligència de dades.

Però, aquests canvis es mantindran en el temps? La resposta és unànime: sí. Especialment en el cas dels petits negocis que disposaven de una botiga online i per als quals ha resultat ser la seva taula de salvació.

Concretament i ja amb la mirada posada en la “nova normalitat”, vuit de cada 10 pimes espanyoles creuen que serà imprescindible mantenir l'activitat online ara que ha finalitzat l'estat d'alarma i el 92% compaginarà els canals físic i online dels seus negocis. Són dades de l'informe “Digitalització de les pimes en el context del COVID-19”, realitzat per la plataforma global de comerç electrònic *eBay i el Institut *IO Sondeja de Recerca de Mercats. 

En aquest estudi també s'assenyala que prop de la meitat de les pimes enquestades (49%) van digitalitzar el seu negoci durant el confinament.

Pàgina web, *ecommerce i xarxes socials

Entre els mitjans més usats en aquest període per a millorar la presència en l'àmbit online destaquen la pàgina web pròpia (56%), les xarxes socials (55%) i les plataformes de comerç electrònic (44%).

No obstant això, malgrat els avanços produïts, encara existeixen frens per a la digitalització. Així, el 24% de les pimes van considerar aquesta opció en el confinament, però no van poder dur-la a terme per diferents motius, com la falta de recursos econòmics (31%), de personal especialitzat (28%) o de mitjans tecnològics (26%).

Però vist el succeït fins ara, el 86% de les pimes enquestades per a l'informe reconeix que, després de més de dos mesos de paralització de l'activitat, estan disposades a preparar-se, amb l'ajuda del canal online, davant un possible rebrot de la pandèmia.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías